Ako byť originálnym?

Už je to pár piatkov, čo Alan Murin vydal singel s názvom Domov. Práve tento song v sebe nesie neskutočne krásnu a hlbokú myšlienku o hľadaní samého seba. O čo presne ide? To sa dozvieš dnes v tomto článku.

Mal pocit, že je mäkký

Alan Murin sa snaží byť autentickým spevákom. Snaží sa byť sebou samým a robiť to, čo ho skutočne baví. No nebolo to vždy tak. Aj Alan mal časy, keď skrýval to, kým je. A kým Alan je? Za maskou tvrdosti dlho skrýval muža plného emócií. „Kedysi som túto časť mňa odsudzoval kvôli tomu, že je príliš mäkká. Poznačilo ma to aj po hudobnej stránke, keď som sa cielene od popu odkláňal smerom k hip-hopu, niekedy až rocku.“ – vysvetľuje.

Veru Alan, nie si v tom sám. Aj my niekedy bojujeme s tým, či byť sami sebou alebo sa prispôsobiť očakávaniam vonkajšieho sveta. Mnohokrát je ľahšie robiť z polovice to, čo nás baví, ale nevyniknúť, ako byť skutočne sami sebou, otvoriť sa svetu a byť iný. Ani pre teba to nie je ľahké. Ako to ale robíš, že si dnes svoj skutočný originál?

Pripomienky k autenticite

Každý z nás má obdobie, keď hľadá samého seba. Keď zisťuje to, kým skutočne je. Keď hľadá spôsob, ako vyjadriť svoj vlastný svet – ako vyjadriť samého seba. Alan s touto myšlienkou súhlasí zrejme tiež. „Pre mňa je táto téma veľmi dôležitá, preto som podľa nej nazval aj svoje vydavateľstvo Trueself, čiže „pravé ja“. Autenticita je podstatná vec, kvôli tomu sa snažím obklopovať názvami alebo podnetmi, ktoré mi to pripomínajú“, hovorí Alan.

Alan je svojim vlastným originálom aj vďaka tomu, že sa obklopuje takými podnetmi, ktoré mu pripomínajú jeho skutočné ja. Vynikajúci nápad. Alan však hovorí, že jeho systém vedúci k pravému ja ešte nebol dokonalý. Niečo tomu chýbalo, a to niečo, je dnes už na svete.  „Do zbierky mi chýbala ešte skladba, ktorá by rozpovedala príbeh práve na túto tému.“ – vysvetľuje ďalej.

Vrchol pyramídy

Čerešničkou na torte systému vedúceho k pravému ja sa stala skladba Domov. Práve ten je miestom, kde je Alan samým sebou. Nenaráža však len na štyri múry, v ktorých býva. „V mojej novinke sa pozerám na domov z troch odlišných pohľadov. Prvý nám ukazuje, že naším najintímnejším domovom je duša. Keď sa prijmeme, nájdeme najprv svoj vnútorný domova pokoj. Tým druhým je rodina a blízki, ktorí sú prepojení s našimi koreňmi. Posledná vízia domova je prepojená s krajinou, kde sme sa narodili a v ktorej žijeme.“

„Človek niekedy vyzerá ako vyrovnaný a spokojný. No v skutočnosti ho v jeho vnútri môže niečo trápiť. Pretože všetci máme lepšie i horšie obdobia, ktorými si musíme prejsť. Aj o tom je moja novinka Domov,“ vysvetlil Alan Murin . Pusťme sa teda do jeho songu a nechajme ho vyhrávať v našich slúchadlách. V Extra už svoje miesto má.

My sme tu s vami už viac ako 20 rokov. Záleží nám aj na vašich názoroch. Dajte nám vedieť, ako bojujete vy s problémami a situáciami, ktoré vám bránia byť skutočným originálom. Alebo s tým nemáte žiaden problém? Sme tu pre vás. Rádio Extra.

zdroj

Tlačová správa od Andrea Čurná

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *