Pieseň s odkazom

V dnešnej dobe je IN byť v spojení s prírodou, praktizovať pôvodné predkresťanské náboženstvo a obliekať sa do ľanových materiálov. Ako je to ale s hudbou? Vidíme v nej prvky AI alebo trúbenie na rohovine?

Prečo P.S.T.?

Bratia Martin a Marek Korkošovci sa rozhodli, že chcú „spievatʼ a písať texty po slovensky a venovatʼ sa viac melodickej hudbe s vlastným soundom.“ Práve melodickú hudbu považujú za pôvodnú tvorbu Slovákov. Aj preto nesie ich crew názov Pôvodná slovenská tvorba, čiže P.S.T.

Kopec projektov už na strednej škole

Bratia Korkošovci sa venujú hudbe už od strednej školy. V projekte Hladné Krky nahrali viacero piesní pre rozhlas. Stali sa laureátmi rockovej súťaže Rocklet. Robili predskokana známej Metalinde. A to nie je všetko.

V Austrálii boli skutočne činní

Počas svojho pobytu v Austrálii pracovali chlapci na projekte SWATDS. Plný názov znie Snow White And The Seven Dwarfs. V tomto hudobnom projekte nahrali 6 songov pre rádio CBS. Išlo o piesne hudobných žánrov ako sú Punk či Metalhardcore.

V Austrálii bola skupina veľmi činná. Vďaka vydavateľstvu Orange Production vydali aj vlastné CD, ku ktorému natočili dva videoklipy. Skupina The Agents, ako sa v tom čase bratia prezentovali, dokázali tak osloviť komunitu na inom kontinente, že ich klipy odvysielala aj televízia Rage.

Ich život je skutočne umelecky dynamický

Život bratov Korkošovcov je viac-menej, skôr viac ako menej, poznačený rôznymi zahraničnými cestami a hlavne životom v Austrálii a Ázii. Okrem ciest po svete a nahrávania vlastných singlov sa snažili byť vždy nápomocní aj ďalším hudobným talentom. Práve prostredníctvom svojho vlastného štúdia, YETI Studio, sa snažili pomôcť s nahrávaním iných hudobných skupín.

Nie. Ani tu to nekončí. Bratia Korkošovci nie sú len hudobníkmi, cestovateľmi či objaviteľmi talentov. Ich talent prezentujú v hudobnom, ale aj výtvarnom umení. Sú členmi Spolu Výtvarníkov Slovenska, kde sa venujú maľbe, sochárstvu a grafike.

Nastal čas pre odovzdávanie vlastných odkazov

„Momentálne sa už hlavne sústreďujeme na prácu v štúdiu, na nahrávanie a produkovanie našich pesničiek. Pre nás je prioritný tento projekt, ktorému sa chceme aktívne venovatʼ, vydatʼ album a plánujeme zrealizovať aj jeho živú podobu (koncerty).“ – informovali naše štúdio bratia Krkošovci.

Na svete je už song k pripravovanému albumu

Pred mesiacom vydali svoj prvý song k pripravovanému albumu, na ktorý sa môžeme tešiť už v roku 2025. Singel nesie názov Modrá. Pieseň nesie skutočne silný odkaz. Ako sami hovoria: „Modrá je odkaz na neriešené problémy spoločnosti a je to zároveň aj odkaz na bývalú spevákovu kamarátku, ktorá svoj život ukončila predčasne kvôli tomu, že nezvládla množstvo problémov, ktoré v sebe držala a neriešila to inou odbornou cestou. Preto aj na konci videa je smutná štatistika sebevrážd a tiež kontakt na Krízovú linku pomoci.“

Zdroj

Informácie priamo od skupiny: e-mailová komunikácia

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *