Nikdy nie je neskoro!

Daniel Jankech znova vydáva nový song. Stále si plní svoje sny a je vzorom aj pre nás.

Veľmi veľa ľudí v neskoršom veku zahadzuje svoje sny. Myslia si, že mladosť už prešvihli. Majú pocit, že plniť si sny „na staré kolená“ nemá zmysel. Daniel Jankech je dôkazom toho, že sa mýlia. Sny sú na to, aby sa plnili. Na veku nezáleží.

Nezabudol na detské sny

Daniel Jankech sa narodil ešte počas Socializmu. Narodil sa doma – v kuchyni, ako sám píše vo svojom blogu. Bol tretím dieťaťom chudobnej rodiny. I napriek skromnejším pomerom však na svoje detstvo spomína len v dobrom. Nesťažuje sa. Ba naopak. Poukazuje na to, že aj človek, ktorý nič nemá, dokáže mať všetko.

Hudbe sa Daniel venuje už od tínedžerských čias. Za roky života zložil piesne, ktoré sa rozhodol konečne vydať v roku 2023. Jeho debutový album nesie názov Posledný Vlak. Názov je skutočne silný. Nesie myšlienku toho, že aj Daniel si dokázal splniť svoj veľký sen. Splnil ho vo veku, v ktorom by už väčšina z nás prestala snívať.

Žije svoj sen aj naďalej

Daniel Jankech po vydaní albumu pokračuje vo svojej tvorbe aj ďalej. Žije svoj sen. V auguste sa rozhodol vypustiť do éteru ďalšiu songu. Volá sa Ignorant. Ako nám sám do štúdia napísal, v skladbe kritizuje ľahostajnosť a nečinnosť inštitúcií voči našim právam.

Tak čo hovoríš na jeho najnovšiu skladbu? Napíš nám na studio@radioextra.sk a podeľ sa o svoj názor s ostatnými. Chceš si vypočuť aj ostatné songy z jeho tvorby? Všetko nájdeš na platforme YouTube. Svoje názory na jeho texty nám nezabudni dať vedieť a pokiaľ máš námety na ďalšie články či nové songy, ktoré by mali odznieť v našom rádiu, neváhaj nás kontaktovať. Rádio Extra je tu s tebou už viac ako 20 rokov.
Zdroje

Bloger Daniel Jankech: Ako som prežil detstvo a mladosť bez ruského plynu | Spoločnosť | .týždeň – iný pohľad na spoločnosť (tyzden.sk)
Daniel Jankech stihol svoj „posledný vlak“ a vydáva debutový album | Hudba.sk (zoznam.sk)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *